Progres Campanie

Progres: Un copil aproape orb și frații săi se roagă pentru o pungă cu pufuleți

S-a pus praful pe inimi

„În concepția noastră, părinții vin de undeva dintr-o epocă neclară și se îndreaptă spre o veșnică amintire. Nu trăim, niciodată, alături de ei, un prezent real. Mereu au fost, întotdeauna au făcut. Nu ne simțim contemporani lor. Fugim necontenit. Evităm atingeri ca și cum ele ar veni din alte vremuri. Timpuri pline de praf și rocă sedimentată.

Mereu prezenți, noi niciodată lângă ei. Pași grăbiți, semafoare care așteaptă să-și schimbe culoarea, telefoane prea inteligente și fraze mereu amputate. Prezentul ne alungă de la masa lor.
Și timpul trece, trecutul prinde viteză. Te ajunge din urmă, dar nu-l mai poți trăi. E doar un leagăn, o pedală de bicicletă, o poveste citită în șoaptă.

Părinții sunt timpul. Un timp pe care nu-l înțelegi. Niciodată al tău. Doar al lor. Meridiane paralele. Clipe contra-timp. „Niciodată” e un laitmotiv. Revine obsesiv spre final. Niciodată nu a fost timp pentru ei.

Ghinioniști ai sorții, cară epoci ce te amuză. Nu au vrut să fie mai bătrâni, dar au ales ca tu să fii mai tânăr.”
Richard Zamfirache
 
Duminica, micuții din comuna Mischii, jud. Dolj, au avut parte de cea mai frumoasă zi din viața lor. I-am vizitat încărcați cu alimente, haine, jucării, calculator și jocuri video. Tatăl lor a primit materiale de costrucții pentru renovarea casei, frigider și aragaz, pentru a le asigura copiilor mese calde și consistente, și bani pentru nevoile lor zilnice și medicamente.
 
Din păcate, micuțul Andrei nu mai poate fi operat. Mușchiul ocular este mort. Medicul oftalmolog i-a prescris ochelari pentru a remedia vederea ochiului stâng.
În ciuda acestei vești, la vederea cadourilor, zâmbetul nu a părăsit buzele acestui copilaș greu încercat de soartă.

Datorită vouă, cei care m-ați susținut și în această campanie, inclusiv românii din diaspora, acești copii au simțit, într-adevăr, ce înseamnă bucuria. Această familie va rămâne în atenția mea și mă voi asigura că, atât cât fondurile ne vor permite, acești micuți nu vor mai flămânzi.

Țin să-mi exprim recunoștința față de prietenii noștri de pretutindeni, inclusiv celor din Câmpina, Sinaia și Mangalia și, mai ales, lui Edi Georgescu și Dan Brainelss care nu au rămas indiferenți la suferința acestor micuți.
 
Vă mulțumesc tuturor și mă înclin! 🙏🙏👏👏👏
https://www.aveuro.com/ – prietenii noștri din Campina care ne-au ajutat cu transportul
https://www.facebook.com/uglybikersbv/ – prietenii noștri pe două roți din Brașov
https://www.facebook.com/AUTOMOTOCESA/ – prietenul nostru Eduard Georgescu

Împreuna facem diferența!

Vreau să ajut!

Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă, astăzi!

Când guvernanții ne vor indiferenți, ar trebui să îi sfidăm și să le demonstrăm că schimbarea vine de la fiecare dintre noi. Nimic pentru stat, totul pentru români!

Cea mai mare pomană este să oferim mâncare și o cană cu apă celor care au, într-adevăr, nevoie. Când un străin îți bate la ușă și îți cere o bucată de pâine, nu îi închide ușa în față, izgonirea unui om flămând este un păcat îngrozitor!

Mâncarea și medicamentele – sunt bunurile moderne, primare, de care ar trebui să beneficieze, prin lege, oricine. Evoluția societății ne-a adus în situația în care nimeni nu ar trebui să mai fie înfometat sau să-i fie teamă de o boală banală. Și totuși, în România, există oameni lipsiți de aceste lucruri. Din păcate, mulți dintre ei sunt copii și bătrâni nevinovați.
Exact cele mai vulnerabile pături ale societății.

Vă propun să fiți alături de mine într-un proiect prin care oferim ajutor, permanent, persoanelor care au, cu adevărat, nevoie. Sunt mulți, nu îi putem ajuta pe toți, dar o pâine se poate transforma în 10 pâini, iar 10 pâini se pot înmulți în 100.

Asociatia “Povesti cu zâne și cu zmei”!
Cont Banca Românească RO11BRMA0999100093268115
SWIFT/ BIC : BRMAROBU
Banca Românească
Bulevardul Carol I 50 Bloc 14B, Parter, Câmpina 105600 – România

Premianți la şcoală, îşi trăiesc copilaria în chinuri groaznice.

Abandonați de mamă, trăiesc cu pâine goală și se încălzesc la o ...

Parasit

Părăsit de soție, crește singur 7 copii

Părăsit de soție, un bărbat bolnav crește 7 copii dintr-o pensie de ...

Ai nevoie de ajutor sau ai cunoștința despre un caz? Ajuta-ne sa ajutam!