Redirecționează 3,5% din impozit către Asociație

Va mulțumim pentru implicare!

Orice contribuabil poate redirecționa acum 3,5% din impozitul pe venit, pe care îl plătește statului, către o asociație umanitara sau orice alt ONG (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). In felul acesta dvs hotărați modul în care se va cheltui o parte din impozitul dvs.

Vrei să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către cauzele care cu adevărat contează? Completează formularul și depune-l la adiministrația financiară de care aparții (aici ai lista administrațiilor) ca el să ajungă până pe 25 mai direct la ANAF. De asemenea, poți opta pentru trimiterea lui prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Descarcă FORMULARUL 230

 

 

*Pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
Dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

 

 

Dacă în 2020 ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice.

COMPLETEAZĂ

formularul de mână, cu majuscule. Nu este necesară specificarea sumei (instituția fiscală o va calcula și o va vira conform legii) și nici atașarea Fișei Fiscale. Datele Asociației Povesti cu zâne și cu zmei sunt precompletate.

Cum poți completa și trimite online: 

– Descarcă formularul de mai sus
– Completează câmpurile editable 
– Semnează folosind semnătura olografă
– Trimite-l pe adresa [email protected]

    Cum semnezi:

      1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
      2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
      3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
      4. Click pe Done, iar semnătura va fi salvată.

Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.

Trimite

TRIMITE

formularul completat (doar prima pagină) printat și scanat sau direct în format electronic, până la data de 25 mai 2022.

Cum poți trimite:

  • prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • îl depui direct la registratura administrației financiare de care aparții (aici ai lista administrațiilor);
  • folosești serviciul online ANAF, Spatiul Privat Virtual, disponibil aici.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Până când mai pot trimite formularul?
Doar până pe 25 mai 2022.

L-am descărcat, ce trebuie să completez?
E nevoie să completezi de mână, cu majuscule, secțiunea I care conține datele tale de identificare și să semnezi la Semnătura contribuabilului. Gata! 

Vei vedea că sunt deja completate anul și datele Asociației Povesti cu zâne și cu zmei. Dacă ai deja un formular printat și vrei să le completezi de mână, iată datele mai jos:
Asociația Povesti cu zâne și cu zmei
Cod de identificare fiscală: 43867970
IBAN: RO11 BRMA 0999 1000 9326 8115

Care este Administrația Financiară de care aparțin?
Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu trecută în cartea de identitate. Iată aici o listă cu adresele administrațiilor financiare.

Am nevoie de vreun document de la locul de muncă?
Nu. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal.

Aceasta este o donație?
Nu. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2021. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

De ce 3,5%?
Din 2020 toate organizațiile nonprofit pot primi până la 3,5% din impozitul pe venit.
Înregistrarea Asociației Povesti cu zâne și cu zmei poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 43867970

Nu pot face totul online?
Ba da, chiar recomandăm ca în contextul pandemiei să evitați deplasările și să trimiteți formularul scanat, către noi.